11 tips voor je tuin

Is het tijd voor een nieuwe tuin? Wij helpen je graag op weg met 11 tips voor je tuin. Met onze handige tips kan je zelf je nieuwe tuin gaan ontwerpen.

Bespaar op tuintegels met graszoden

Bij het aanleggen van je tuin ben je vooral veel geld kwijt aan tuintegels. Een extra minpunt is dat de waterafvoer hierdoor niet perfect is. Je kan hierdoor last krijgen van wateroverlast. Graszoden zijn een stuk voordeliger en je kan flink besparen op de aanleg van je tuin.

Geen zin om te maaien? Neem kunstgras

Kunstgras is tegenwoordig niet van echt gras te onderscheiden. Je kan hiermee besparen op je tuintegels en eenvoudig meer groen in je tuin creƫren. Een extra voordeel is dat je niet hoeft te maaien met kunstgras.

Denk vooraf na over de plaatsing van je tuinverlichting

Voordat je gaat beginnen met het plaatsen van de tegels is het slim om de verlichting aan te sluiten. Denk dus vooraf na waar je de functionele verlichting in de tuin wilt hebben.

Neem de tijd voor het uitkiezen van de beplanting

De beplanting in je tuin kan de sfeer en uitstraling gaan bepalen. Neem vooral de tijd voor het uitkiezen van de beplanting in je tuin. Kijk wat bij jouw past en wat je mooi vindt om in je tuin te plaatsen.

Kies voor verschillende bloeitijden

Ga je bloeiende planten in je tuin plaatsen? Dit zorgt voor een wisselende uitstraling in je tuin. Kies hierbij vooral voor verschillende bloeitijden. Je kan zo de hele zomer lang van bloeiende planten in de tuin genieten.

Ga niet voor de goedkope terrastegel

Een goedkope terrastegel klinkt verleidelijk, maar heeft een korte levensduur. Je wilt niet na een paar jaar weer opnieuw een hovenier laten komen voor nieuwe tuintegels.

Combineer de juiste kleuren in je tuin

Hou rekening met de verschillende kleuren planten en bloemen. Zorg ervoor dat de juiste kleurtinten bij elkaar gecombineerd worden. Je krijgt zo een prachtig geheel!

Plaats het terras in de zon

Bij de aanleg van je tuin kan je bepalen waar je terras komt te liggen. Hou hierbij rekening met de zonligging in je tuin. Je wilt tenslotte wel in de zon zitten in je eigen achtertuin.

Zorg voor een goede verhouding tussen groen en tegels

Alleen tuintegels neerleggen bespaart een hoop werk, maar je raakt er al snel op uitgekeken. Zorg daarom voor een goede verhouding tussen groen en tegels. Wil je weinig onderhoud? Zorg voor 20% planten en 80% tegels.

Kies voor onderhoudsvrije planten

Heb je geen zin om elke week in de tuin aan de slag te gaan? Er zijn genoeg onderhoudsvrije planten te vinden. Je hoeft ze enkel twee keer per jaar te snoeien en de rest gaat vanzelf.

Hou rekening met de groei van een boom

Een boom in de tuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar binnen een paar jaar kan een boom de complete tuin van schaduw voorzien. Hou hier rekening mee vooral als je een kleine tuin bezit.