11 tips voor je ideale teambuilding

Dit jaar heb jij de taak gekregen om een teambuilding activiteit te organiseren. Het is aan jouw om er een leuk teamuitje van te maken. Om goed voor de dag te komen hebben wij 11 tips voor je ideale teamuitje!

Begin op tijd met de organisatie van je teamuitje

Het is belangrijk om op tijd na te gaan denken wat je met het team wilt organiseren. Sommige activiteiten zitten weken van te voren volgeboekt. Helemaal als je een teamuitje in het weekend organiseert.

Geef op tijd een datum door aan je collega’s

Is het teamuitje buiten werktijd? Zorg ervoor dat je collega’s op tijd op de hoogte zijn en laat ze doorgeven of ze meegaan. Je komt zo niet voor verrassingen te staan als achteraf de helft niet meegaat.

Laat je teambuilding activiteiten aansluiten bij het bedrijf

Zorg ervoor dat het uitje ook echt een beetje bij het bedrijf en je collega’s past. Ga bijvoorbeeld geen sportmiddag organiseren als niemand op kantoor dol is op sport.

Zorg voor teambuilding elementen in je dag

Laat collega’s met elkaar samenwerken die normaal nooit samenwerken en stel van te voren teams samen voor groepsopdrachten. Je zal merken dat je teamuitje een positief effect op het bedrijf heeft.

Sluit minimaal af met een drankje of lekker eten

De perfecte afsluiting van een teamuitje is een borrel of diner. Zorg ervoor dat het uitje vooral niet abrupt eindigt. Je collega’s hebben tijdens de borrel of diner een moment om na te praten over het dagje uit.

Besteed je teamuitje uit

Wil je zeker weten dat alles goed geregeld is en je zelf van het dagje uit kan genieten? Besteed je teamuitje uit aan een bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van teambuilding activiteiten.

Regel vervoer voor het uitje

Zorg ervoor dat je team niet zelf hoeft te rijden, helemaal niet als er een borrel na afloop is. Regel eventueel een taxi naar een centraal punt of wijs een BOB aan die collega’s naar huis brengt.

Plan niet teveel op één dag

Zorg ervoor dat er pauzes zitten tussen de activiteiten, zodat je met je team de activiteit kan nabespreken.

Kies voor een originele locatie

Ga gerust eens buiten het werkgebied een teambuilding activiteit organiseren. Het voelt zo echt als een uitje als je ergens met het team naartoe gaat.

Maak gebruik van een datumprikker

Organiseer je een teambuilding activiteit buiten werktijd? Maak dan gebruik van een datumprikker. Je weet dan zeker dat de meeste collega’s kunnen op de gekozen datum. 

Zorg ervoor dat het uitje voor ontspanning zorgt

Een teamuitje mag niet voor extra stress bij je collega’s zorgen. Het moet een gezellige dag worden, waarbij je samen gaat werken aan een goed gevoel binnen de groep.