11 tips voor de ideale badkamer inrichting

Een nieuwe badkamer inrichten is nog best een uitdaging. Je wilt bijvoorbeeld bepaalde spullen in je badkamer hebben. Maar het moet natuurlijk wel passen en mogelijk zijn. Gelukkig hebben wij de 11 beste tips voor de inrichting van je nieuwe badkamer verzameld. Met deze tips kan je zelf je nieuwe badkamer inrichten.

Maak gebruik van lichte kleuren

Is je badkamer vrij klein? Je kan je badkamer voor het oog groter maken door gebruik te maken van lichte kleuren.

Plaats een glazen douchewand

Voor het oog lijkt je badkamer een stuk groter als je gebruik maakt van een glazen douchewand in plaats van een scheidingswand.

Zorg voor voldoende bergruimte

In een badkamer slingeren al snel losse spullen rond. Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte in de badkamer is. Plaats eventueel een plankje aan de muur waar je mandjes met spulletjes opzet.

Maak een keuze tussen een bad of douche

Is je badkamer erg klein? Een bad kan een hoop ruimte in beslag nemen. Maar hoe vaak maak je nu eigenlijk gebruik van het bad? Probeer hierin een knoop door te hakken en vervang het bad bijvoorbeeld voor alleen een douche om ruimte te besparen.

Bespaar ruimte met zwevende badkamer meubels

Een kast aan de muur neemt al snel minder ruimte in. Je bespaart zo flink wat ruimte in je badkamer.

Hou je badkamer inrichting minimalistisch!

Less is more dit is absoluut zo bij een kleine badkamer. Een kleine badkamer oogt al snel rommelig en vol met teveel accessoires en spullen.

Denk goed na over de verlichting

De verlichting in een badkamer kan de sfeer bepalen. Denk daarom goed na over de verlichting die je gaat gebruiken. Zorg bij een badkamer met weinig daglicht voor extra inbouwspots om de badkamer te verlichten.  

Plaats een grote spiegel

Met een grote spiegel in je badkamer lijkt de ruimte optisch groter. Daarbij is een grote spiegel handig voor het bijwerken van je make-up of kapsel. 

Ga voor een schuifdeur

Gaat je badkamerdeur of douchedeur naar binnen toe open? Dan neemt de deur een hoop ruimte in beslag. Door te kiezen voor een schuifdeur bespaar je flink wat ruimte.

Kies een basiskleur uit

Door met één basiskleur te werken kan je badkamer voor het oog rustig houden. Je kan hier eventueel een accentkleur bij combineren. Denk bijvoorbeeld aan witte tegels en blauwe accessoires.

Plaats een eyecatcher in je badkamer

Een badkamer krijgt extra sfeer door met één eyecatcher te werken. Plaats bijvoorbeeld een vrijstaand bad in het midden of kies voor een prachtige regenstortdouche.