11 tips om je kantoor in te richten

Je hebt de sleutels van je nieuwe kantoor gekregen en nu wordt het tijd om je kantoor in te richten. Maar hoe zorg je ervoor dat je een sfeervolle, maar functionele werkplek van je kantoor maakt? Wij hebben 11 handige tips om je kantoor in te richten.

Investeer in ergonomisch meubilair

Een goedkoop bureau van Ikea en een bureaustoel van Marktplaats klinkt als een prima inrichting voor je nieuwe kantoor. Maar zijn deze meubels ook geschikt om uren achter elkaar op te werken? Investeer bij je nieuwe kantoor altijd in ergonomische meubels. Dit voorkomt later een hoop problemen met je rug en nek.

Combineer werkverlichting met sfeerverlichting

Bij de verlichting op kantoor denken we al snel aan TL balken. Maar niemand werkt graag onder TL balken. Combineer daarom werkverlichting met sfeerverlichting. Dit kan zelfs stress verlagend werken.

Maak een creatieve ruimte op kantoor

In een moderne kantoorinrichting mag een creatieve ruimte niet ontbreken. Je kan hier vergaderen met collega’s of even lekker ontspannen tijdens je pauze. Uiteraard moet hier wel de ruimte voor zijn in je nieuwe kantoor.

Geef de muren een kleurtje

De tijd van saaie witte kantoren met TL buizen is voorbij. Je mag je muur gerust een kleurtje geven. Of kiezen voor meubels met hippe kleurtjes. Je zal merken dat je kantoor een hele andere uitstraling krijgt.

Zorg voor genoeg daglicht op kantoor

Voldoende daglicht kan helpen bij je concentratie op kantoor. Indien mogelijk is het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht op kantoor toe te laten. Hou hier rekening mee bij het plaatsen van de meubels.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een rommelig kantoor ziet er niet netjes uit en kan ook je concentratie beïnvloeden. Zorg ervoor dat er voldoende kastruimte is om je spullen in op te bergen. Er is zo geen rommel in het zicht tijdens het werken.

Creëer sfeer met planten

Zorg voor voldoende planten op kantoor. Dit zorgt voor een verbeterde stemming op kantoor en je reinigt hiermee de lucht. Steeds meer kantoren kiezen voor extra groen op kantoor.

Geef je kantoor een huiselijke sfeer

De trend bij een nieuwe kantoorinrichting is een huiselijke sfeer creëren. Als je regelmatig overwerkt is het fijn als je jezelf een beetje thuis voelt op kantoor.

Maak scheidingswanden met glas

Probeer zoveel mogelijk met open ruimtes te werken op kantoor. De tijd van hokjes is voorbij. Maak scheidingswanden van glas, zodat het gevoel van een open ruimte blijft bestaan.

Werk kabels zoveel mogelijk weg

Maak er geen rommeltje van op kantoor en werk kabels zoveel mogelijk weg. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kabelgoot of geïntegreerde aansluitpunten in de muur.

Hou rekening met de akoestiek bij een open kantoorruimte

Een groot deel van de afleiding komt door collega’s die teveel herrie maken of zelfs een scanner of koffiezetapparaat. De productiviteit op de werkvloer kan toenemen door geluidsabsorberende materialen te gebruiken. Kijk dus goed welke materialen helpen om het geluid op kantoor te dempen.