11 tips om dieven buiten te houden

Tijdens de donkere dagen en vakantietijd zien dieven hun kans schoon om in te breken. Om te voorkomen dat er bij jouw wordt ingebroken hebben wij 11 tips om dieven buiten te houden.

Ga voor SKG*** hang en sluitwerk

Met SKG*** hang en sluitwerk wordt het voor een inbreker een stuk lastiger om binnen te komen.

Vervang elke 8 jaar je sloten

Een slot wordt meerdere keren per dag gebruikt. Dit zorgt voor slijtage en hier maken inbrekers vaak gebruik van. Door elke 8 jaar je sloten te vervangen blijven ze in een uitstekende staat.

Maak gebruik van antikerntrek beveiliging

Kerntrekken is een veel gebruikte inbraakmethode bij oude sloten. Vervang je sloten voor een veiligheidsbeslag en cilinder met kerntrekbeveiliging. Je voorkomt zo dat deze methode bij jouw woning toegepast kan worden.

Plaats een beveiligingsstrip tegen flipperen

Een veel gebruikte inbraakmethode is flipperen. Met een bankpas kan het slot via de zijkant opengemaakt worden. Met een speciale beveiligingsstrip ben je beveiligd tegen flipperen.

Plaats een nachtslot

Je kan een inbraak voorkomen door inbrekers het er zo lang mogelijk over te laten doen om in te breken. Een extra barrière voor inbrekers is een nachtslot. Zorg er wel voor dat deze minimaal van SKG** voorzien is.

Zorg ervoor dat je altijd je deur op slot doet

Inbrekers staan binnen vijf minuten binnen als je de deur vergeten bent op slot te doen. Ze kunnen zichzelf naar binnen hengelen via de brievenbus.

Hang geen sleutels in de buurt van ramen of deuren

Een sleutelkastje in de buurt van ramen of deuren is helaas vragen om moeilijkheden. Inbrekers hengelen het sleutelkastje via de brievenbus open en komen zonder inbraaksporen binnen.

Beveilig je woning tegen een kopsleutel inbraak

Helaas komt een kopsleutel inbraak steeds vaker voor in Nederland. Met een speciale moedersleutel komt de inbreker je woning binnen. Er zijn speciale sloten die beveiligd zijn tegen een kopsleutel inbraak. Het kan slim zijn om hierin te investeren.

Plaats sloten op je ramen

We denken vaak na over het vervangen van de sloten op onze deuren. Maar ook via het raam kan een inbreker binnenkomen. Zorg voor goede sloten op de ramen om een inbreker buiten te sluiten.

Laat je woning controleren door een slotenmaker

Ben je benieuwd of jouw woning voldoende beveiligd is tegen inbrekers? Laat je huidige hang en sluitwerk controleren door een slotenmaker. Je krijgt meteen advies welke sloten je moet aanpassen om het inbrekers lastiger te maken.

Laat je woning voorzien van het Politiekeurmerk veilig wonen

Voldoet jouw veiligheidsbelang aan alle eisen? Laat je woning dan officieel keuren volgens het Politiekeurmerk veilig wonen. Als je woning is goedgekeurd krijg je korting op je inboedelverzekering en een sticker op de deur. De sticker kan inbrekers afschrikken omdat ze weten dat een woning goed beveiligd is.